Ο ΕΡΩΤΑΣ, Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ

(το κείμενο αυτό αναπαράγεται από διάφορα blog στο internet, τα οποία το αντέγραψαν από την Astar Hellas. Όπως κανένα από αυτά τα blog δεν αναφέρει που βρίσκεται το πρωτότυπο)

Στα Ορφικά Μυστήρια ο Υπερουράνιος Έρωτας γεννιέται μέσα από το Κοσμικό Αυγό, επιδρά επάνω στην άμορφη συμπαντική κατάσταση, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία των αιθέριων μορφών. Εγκαθίσταται στο κέντρο της μορφής δημιουργώντας τον πυρήνα της, ωθώντας την σε μία περιστροφική κίνηση η οποία διαθέτει έναν παλμό που συν-πορεύεται με τον παλμό του Κοσμικού Σύμπαντος.

butter1

Είναι αυτός ο Έρωτας – Πνεύμα που εμφυσά την Ψυχή στην μορφή. Είναι το αρχέτυπο Ζην, ο Ζευς. Είναι το πρωταρχικό στοιχείο της δημιουργίας που είναι και θηλυκό και αρσενικό. Είναι η Ψυχή-Πνεύμα ενοποιημένη.

Καθώς η αιθέρια κυκλική Ψυχή – Πνεύμα, ξεκινά το ταξίδι της στον χώρο κάποια κοσμική στιγμή συναντά μία υπέρλαμπρη – φωτεινή κατάσταση που την ελκύει. Είναι ο αρχέτυπος Ήλιος, μία φωτεινή – αιθέρια κρύα κατάσταση, υπέρλαμπρη.

Η Ψυχή – Πνεύμα καμωμένη από τα αρχέτυπα στοιχεία του Φωτός και της Αγάπης του Υπερουράνιου Έρωτα – Πνεύμα, έλκεται από κάθε τι το φωτεινό. Έλκεται από τον αρχέτυπο Πνευματικό Ήλιο και σμίγει μαζί του. Εκεί συναντά την Ουράνια Αφροδίτη και αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από αυτήν. Η Ουράνια Αφροδίτη σμίγει με τον Ουράνιο ισορροπιστή Άρη και γεννιέται ο Ουράνιος Έρως – Πνεύμα.

Ο Ουράνιος Έρωτας-Πνεύμα σμίγει με την περιστρεφόμενη Ψυχή – Πνεύμα και αναπαράγει σε αυτήν τον Κοσμικό Νου. Η Ψυχή – Πνεύμα μεταμορφώνεται σε Ψυχή – Κόσμος. Αποκτά κοσμική συνειδητότητα.

Η Ψυχή – Πνεύμα που μέχρι τώρα ήταν Ένα, και θηλυκό και αρσενικό, όταν μεταμορφώνεται σε Ψυχή – Κόσμος διχοτομεί το αρσενικό και το θηλυκό. Αποκτά διπλή φύση που όμως το ουράνιο αρχέτυπο του Άρη ισορροπεί και ενοποιεί τις δύο φύσεις.

Η Ψυχή – Κόσμος αναπόφευκτα συνεχίζει το ταξίδι της προς χαμηλότερες διαστάσεις της ύλης, διότι η διχοτόμηση του Ένα σε Δύο δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε ανώτερες διαστάσεις όπου το Παν είναι Εν.

Τότε συναντά μία άλλη φωτεινή κατάσταση. Είναι ο θερμός Χθόνιος (υλικός) Ήλιος, μία προβολή του αρχέτυπου Ήλιου.
Εκεί η Ψυχή – Κόσμος συναντά την Πάνδημη – Χθόνια Αφροδίτη που σμίγε με τον Χθόνιο Ήφαιστο και γεννιέται ο Πάνδημος Έρωτας – Πνεύμα.  
Η Ψυχή – Κόσμος αναγνωρίζει τον Πάνδημο Έρωτα – Πνεύμα στοιχεία του αρχέτυπου της δημιουργίας της και σμίγει μαζί του. Ο Πάνδημος Έρωτας – Πνεύμα παρασύρει την Ψυχή – Κόσμο στην εμπειρία της ύλης και την μεταμορφώνει σε Ψυχή – Περσεφόνη, κόρη της Μητέρας Γης Δήμητρας, προσδίδοντας την ιδιότητα του «Νου της ενσαρκωμένης οντότητας».

Η Ψυχή – Περσεφόνη για να μπορέσει να βιώσει την εμπειρία της ύλης χρειάζεται ένα συμπαγές όχημα. Ένα φυσικό – υλικό σώμα. Ελπίζει ότι έτσι θα ανακαλύψει την Χρυσή Γέφυρα που θα την οδηγήσει στην επανένωση της με το αρχέτυπο της ως Ψυχή-Κόσμος και μετέπειτα ως Ψυχή – Πνεύμα. Εμπλέκεται στις ενσαρκώσεις ανεβοκατεβαίνοντας στα υλικά-αιθερικά πεδία αναζητώντας την Μνημοσύνη.

Τότε η Ουράνια Αφροδίτη σμίγει με τον Ουράνιο Μεταμορφωτικό Ερμή και γεννιέται στην Μητέρα-Γη ο αρσενικός Ερμαφρόδιτος. Ο Ερμαφρόδιτος βιώνει την εμπειρία της ύλης, ώσπου κάποια στιγμή φθάνει σε μία λίμνη. Εκεί συναντά την αιθερική νύμφη Σαλμακίδα. Ο Ουράνιος Έρωτας – Πνεύμα, γιος της Ουράνιας Αφροδίτης και του Ουράνιου Ισορροπιστή Άρη εμφανίζεται, και τα βέλη του πετυχαίνουν την νύμφη η οποία ερωτεύεται τον Ερμαφρόδιτο με όλη της την ψυχή.

Ο Ερμαφρόδιτος αντιστέκεται καθώς στην αναζήτηση του ακολουθεί τον Πάνδημο Χθόνιο Έρωτα-Πνεύμα. Όμως η αιθερική νύμφη επιμένει και ζητά από τον Δία να σμίξει με τον αγαπημένο της. Ο Ζευς, ο εκπρόσωπος της πεμπτουσίας του αιθέρα, επεμβαίνει και σμίγει την νύμφη με τον Ερμαφρόδιτο μέσα στα νερά της λίμνης, αιώνια.

eros2

Το Δύο γίνεται πάλι Ένα και περνά στην αιωνιότητα. Το Ένα εγκαταλείπει το βαρύ φορτίο της ύλης και δρασκελίζοντας την Χρυσή Γέφυρα ξεκινά το ταξίδι του για την επανένωση με τα αρχέτυπα του.

Ο Υπερουράνιος Έρωτας-Πνεύμα είναι το πρωταρχικό στοιχείο της δημιουργίας των κόσμων και των μορφών. Ο Ουράνιος Έρωτας-Πνεύμα γιος της Αφροδίτης και του Άρη, γεννιέται από το Κάλλος της θεϊκής Δημιουργίας, ενώ ο Πάνδημος Έρωτας-Πνεύμα, όρος που αναφέρεται στον Παυσανία, γεννιέται από την Χθόνια Αφροδίτη και τον Χθόνιο Ήφαιστο ηια να σηματοδοτήσει το Κάλλος της υλικής Φύσης.

Ο Ουράνιος Έρωτας-Πνεύμα εκπροσωπεί το Κάλλος της Ψυχής που βρίσκεται υπεράνω των θεσμών και των νόμων καθώς συμπεριλαμβάνει την αρχέγονη ουσία της Δημιουργίας που είναι η αιώνια ομορφιά αναλλοίωτη μέσα στον άχρονο χρόνο, που ούτε αυξάνεται ούτε μειώνεται, διότι ισορροπεί.

Ο Πάνδημος Έρωτας-Πνεύμα είναι εκείνος που εμπλέκει την ψυχή στην ομορφιά της ύλης και στην υλική δημιουργία. Εδώ σημαντικό ρόλο παίζει το συμπαγές όχημα της ψυχής, το υλικό σώμα με την κάθε ιδιαίτερη του μορφή. Παρουσιάζεται το φαινόμενο της αύξησης και της μείωσης, διότι η ισορροπία στο υλικό πεδίο είναι εύθραυστη καθώς ο χρόνος γίνεται γραμμικός.

Εκείνο που αναζητά η Ψυχή-Περσεφόνη είναι η επανένωση με τα αρχέτυπα της (Ψυχή-Κόσμος και Ψυχή-Πνεύμα). Το στοιχεί του αρχέτυπου Ουράνιου Έρωτα-Πνεύμα που προσδιορίζει την μεταμόρφωση της Ψυχής-Περσεφόνης σε Ψυχή-Κόσμος είναι η κινητήρια δύναμη που θα την οδηγήσει εκτός των πεδίων της ύλης.

Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό η ενσαρκωμένη οντότητα οφείλει να επανενωθεί με τα 12 αρχέτυπα της Ψυχής της που συμβολίζονται μέσα από τους 12 θεϊκούς ρόλους, στο Ελληνικό Πάνθεο και εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο των ανθρώπων, μόνο και μόνο για να αφυπνίσουν την νοητική χθόνια συνειδητότητα σε κοσμική συνειδητότητα. Δηλαδή την μεταμόρφωση της Ψυχής-Περσεφόνης σε Ψυχή Κόσμο.

Όταν ο άνθρωπος ενωθεί με τα 12 θεϊκά αρχέτυπα του τότε επιδρά ο 13ος ρόλος του Ζην-Ζευ εμφυσώντας το δημιουργικό στοιχεί του Υπερουράνιου Έρωτα διαμέσου της πεμπτουσίας του Αιθέρα, μεταμορφώνοντας και ενοποιώντας το Δύο σε Ένα. Η Ψυχή-Περσεφόνη ακολουθεί μία διαδικασία για να μεταμορφωθεί σε Ψυχή Κόσμος.